We Now Ship to 196 Countries Worldwide! Order Online, Call Sales on (844) 825-7612 or visit/call your local ModShop Store.

Ultra-Chic Casa d’Agua, Brazil

Posted on: June 4th, 2012 by ModShop

Isay Weinfeld a São Paulo-based design studio has designed the Casa d’Água House. Completed in 2003, this two-storey contemporary home is located in São Paulo, Brazil.

According to the architects: “A narrow pool runs alongside the contemporary Brazilian house, for the whole length of the lot: in the first half, large granite stones anchored to the bottom slab skip across the water surface forming a pathway to the central patio; further, it becomes a swimming lane that stretches to the back wall of the plot.

“The shape of the plot, long and narrow, led us to create a central patio dividing the building in two blocks, so as to allow good insulation in all rooms: they all face either north, east or west. Outdoors, thick natural-twine ropes make up a curtain that shadows the patio and filters the sunlight.

“Over four levels, all spaces are arranged according, mainly, to their functions: garage and mechanical rooms are placed on the basement floor; dining and living rooms, kitchen and laundry areas, on the ground floor; a private sitting room and bedrooms, on the first floor; and finally, a small office and terrace on the top floor.

“It was the clients’ wish that the house should not look, nor feel, ‘new’ to them. So we proposed that it be built with some elements taken from their farm, and they agreed. Thus, for instance, raw stones were brought in to cover the external walls; and old wood pieces to lay the bedroom flooring. They are all reference to the family’s living, history and special relation with nature and truly make this a luxury Brazilian home.”

Contemporary House In Melides, Portugal

Posted on: June 4th, 2012 by ModShop


Pedro Reis a Lisbon-based design studio has completed this rectangular shaped home. The  contemporary property can be found in Melides, Grândola, Portugal.

According to the architects: “Inhabiting this site means founding a place by means of a strong geometric imprint, achieved by two volumes overlapping in the shape of a cross. The aim of this dialectic strategy is not just to reduce the scale and presence of the construction, but also to split the programme into two areas, one more exuberant and exposed and the other more intimate and contained. If the light upper volume recalls the synthetic image of the modern house, with large glass areas open to the scenic countryside, the anchored lower volume, clad with sheets of earth-coloured concrete, pre-fabricated in situ, sit on the ground, giving support and stability to this contemporary Portuguese house.

“In terms of programmatic organisation, the suspended upper volume concentrates the main spaces, defining the minimum housing unit, while the lower volume acts as an expansion zone, hosting more intimate areas or service areas, allowing increased occupation. The kitchen, as the centre of the home, takes on paramount importance here, acting as the crossing-point for all movements: entering, going through the inside and moving out into the garden, with the long pergola providing shade and a water tank reflecting the pine trees, set under the house into the main bedroom.

The experience of this contemporary Portuguese house aims to concentrate on its essence, on being inside and out, on contemplating and lingering, highlighting a enjoyable sense of living, close to the amenities of urban life.”

New Product!

Posted on: June 1st, 2012 by Taryn

Here’s a look at what we’ve been up to at ROOM SERVICE….

 

Hollywood Sectional with tufting all around… seat, sides and even the back!

 

Original Art ~ Marilyn Monroe

 

The French Twist Balloon Chair in purple velvet

Marrakech Credenza

 

Molecule Chair

 

The Avalon Desk

 

Madison Chair in grey velvet

 

Koening Sofa

 

Be Inspired!

 

ROOM SERVICE

 

 

 

 

 

 

 

 

Eco-chic Hillside House, California

Posted on: May 31st, 2012 by ModShop

SB Architects a San Francisco-based design studio has completed Hillside House. The contemporary four-storey property can be found on the hills of the Nestle Valley, California.

According to the architects: “Nestled in the hills of Mill Valley, California, just across the Golden Gate Bridge from San Francisco, Hillside House has just received certification as the first LEED for Homes Platinum custom home in Marin County, and one of only a handful in Northern California.

“This contemporary Californian property is a statement of what is possible combining luxury design while keeping sustainability a key focus.

“The contemporary Californian property – clad with beautiful, sustainable Western Red Cedar siding – is set on a steep hillside site that provides for a very vertical design with living and private zones situated on multiple separate floors. Numerous outdoor and covered terraces and balconies capitalise on stunning views of the bay and the San Francisco skyline beyond. Some of the Eco-credntials of the property include, energy star-rated Whirlpool appliances, Kohler low-flow plumbing fixtures and New World Millworks, reclaimed timber and recycled metal roofing.”

 

Modern Terraced House, Spain

Posted on: May 31st, 2012 by ModShop

05 AM Arquitectura a Girona-based design studio has completed the Terraced House in Casavells project. This split-level terraced property sits on a narrow plot in a quaint village on the outskirts of Girona, Spain.

According to the architects: “The house has a contrast with both open sides, to the north the old village with narrow stoned streets. And to the south the garden, pool,  sun and the landscape.

“Access is gained through the two facades at different levels, but the main entrance is through the garage.

“The contemporary Spanish property has a sunken level in the middles of the ground floor to have a better relation with the garden and the landscape, and the roof is fragmented to let the natural light pass through the different levels of the ground and the ceiling, we clearly identify the individual character and volume of each space with a different use, with an open space always luminous and linked to the landscape.

“On the lower ground floor we wanted to resolve the usual access to housing with the car, so we proposed to have a space with more attributes than a garage with a dark background. It is a transitional space between inside and outside of the house, a threshold where they can develop alternative uses for the space.

“With the aim to allow a good relation between different spaces, we placed in the middle space on an intermediate level between the basement and the main floor. This space can be used for leisure and study, as a common space where the library, a desk, and bleachers with the purpose of being a playground area for children, a meeting space or a home cinema.

“The main floor is a unique space, with a large opening at its southern end. From this level we can see the multifunctional space of the entrance and the garden through the studio located at an intermediate level. On the first floor we have the main living space, kitchen, living room and the terrace. And in the north side we have the entry from the village street.


“On the first floor there are the bedrooms, a slab breaks it into three, leaving two open gaps between them that allow the passage of the overhead light to the ground floor. These three slabs are placed at different heights to qualify and define spatially the different uses that are located on the lower floor.

“The contemporary Spanish home provides solutions to the conditions and takes full advantage of the benefits of its location, creating a pleasant indoor space with many possibilities of use, and ways to connect and qualify the spaces.”

Back to the top