Contemporary House THE, Luxembourg

by ModShop
Bookmark and Share

Luxembourg city-based design studio N-Lab Architects has designed the House THE. Completed in 2010, this two storey contemporary property can be found in the Grand Duchy of Luxembourg.

According to the architects: ‘The clearly defined volumes play with the concepts of heaviness and lightness. A walk around the contemporary Luxembourg house reveals firmly anchored volumes and floating bodies creating large overhangs. The four facades were treated with regard to local conditions. The few openings to neighbouring buildings are partially covered in wooden slats in order to filter the views from and to the most private areas.

“The largest opening in the contemporary Luxembourg property is on the garden side, where the entire first floor is raised off the ground, to maximise the living area and to blur the boundaries between the inside and the outside. The number of materials in the interior have been limited to create a calm atmosphere and to focus on the many views outside the house.”

Bookmark and Share

Luxurious Casa Real del Mar, Mexico

by ModShop
Bookmark and Share

Gracias Studio a San Diego-based design studio has designed the Casa Real del Mar House. Completed in 2008, this contemporary property is located in Tijuana, Mexico.

According to the architects: “The contemporary Mexican property is located within a seaside development with residences, a small hotel and its private golf course in Tijuana, BC, Mexico. The site’s triangular shape was not the only challenge, since it was also formed by a great steep, compelling to take important structural and design choices, resulting in three floors, the first two levels being made of concrete and acting as retaining wall, where a music studio was designed for the owner, a musician and record producer.

“Having a unique view towards the Pacific Ocean, the luxury Mexican house was planned with forward-looking constraints from buildings around the property, for example, the concrete wall that divides the space between the main entrance-living room area and the garage space, standing-in as a view blocker. The main entrance embraces a water-still mirror, accompanied by a small landscape area on the deck made of wood, which goes all the way through the house into the backyard.

“Following the development construction and design restrictions, the third level, where the bedrooms are found, is built with concrete block covered with a white smooth texture to blend in colour with the rest of the properties in the estate, but still being distinctive in its form and material usage, with its roof serving as terrace with full ocean view.”

Bookmark and Share

Stylish Products from ROOM SERVICE

by Taryn
Bookmark and Share

Here are some New and Inspiring products from ROOM SERVICE…

The Banaza Bed by ROOM SERVICE

Brigette Bardot by ROOM SERVICE

Machiche Indoor/Outdoor Dining Table by ROOM SERVICE

Sinatra with Down Cushions by ROOM SERVICE

St. Tropez Credenza with Machiche Wood Surround by ROOM SERVICE

 

Hollywood Sectional in White Faux Leather by ROOM SERVICE

Amy Winehouse by ROOM SERVICE

Walnut Marrakech Credenza by ROOM SERVICE

French Twist Dining Chairs by ROOM SERVICE

Houndstooth Chairs by ROOM SERVICE

Balloon Loveseat in Faux Leather by ROOM SERVICE

Design and Style for your Inspiration and Home.

Bookmark and Share

Contemporary La Prado Marseilles, France

by ModShop
Bookmark and Share

French interior designer Maurice Padovani has been a designer since 1985. Maurice has completed this beautiful home located by the beaches of the Prado in Marseilles, France.

According to Maurice: “The contemporary French property belongs to a young family with two children. The kids had to share a bedroom temporarily whilst their home was being renovated.

“This former smallholding flanked by a stable was renovated in three steps. The volume was entirely freed from all its partitions and false-ceilings thus revealing a rich and space-structuring framework. Behind the complexity of the assembling of beams and joists, the parents’ bedroom slips in; open to the living room and accessible by a metal stairway. The main wall’s top is entirely open and the old staircase, formerly external, is integrated to the houses volume thanks to  the installation of galvanised steel bays which oblique uprights give rhythm to the surface.

“A few years later, the couple acquired the contemporary French buildings semi basement as well as an adjoining outbuilding. This time again, the main walls were wide open in order to ease the passage of light and new steel bays, as an echo to the first installation, substitute themselves to masonry. The ‘cooking’, ‘meal’ and ‘living room’ functions were moved down to the ground floor. And there again, to guarantee the free flow between the spaces, every partition was removed. The little garden’s terrace, layed out during the same building campaign is covered with large ipé blades and the same wood, on the same level, was used for the semi basement in order to ensure continuity. The big wall standing between the house and the now linked outbuilding was covered with a gouged MDF wainscot because of recurring moisture that is impossible to reabsorb. The installation of this panel slightly apart from the wall creates an air flow that suppresses the effects of humidity. The panel surface’s undulating relief makes it vibrate under the light.”

Bookmark and Share

The Luxurious H.2 Residence, Greece

by ModShop
Bookmark and Share

314  Architecture Studio an Athens-based design studio has completed the H.2 Residence. The stunning luxury home can be found in a residential suburb of Athens, Greece.

According to the architects: “The building is located in the area of Golf in Glyfada and consists of three residential areas. Each residence has two small bedrooms and one master.

“Outside the contemporary Greek building there is an atrium that provides light to secondary areas of the contemporary Greek house while working as a funnel exit of hot air for reduced energy consumption air-conditioning during the summer months. The bioclimatic design and the positioning of the building with fixed louvers and the design of their exposures saves natural heating energy while the connection between building and water creates a natural cooling. The houses are equipped with the latest technology of under floor heating systems and VR air-conditioning friendly to the environment.  The materials used in the flooring and walls are all natural rather than industrial.

“The interior design including the colours and materials used in the contemporary Greek property are used to create a sense of harmony, modernity and at the same time luxury while the sculptures of Gianni Aspra dominated the walls of living rooms creating emotions and abstract mood. Finally the roof gardens with glass stairwells offer unlimited view of Argosaronic.”

Bookmark and Share