We Now Ship to 196 Countries Worldwide! Order Online, Call Sales on (844) 825-7612 or visit/call your local ModShop Store.

Contemporary Power Street Property, Melbourne, Australia

Posted on: September 25th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share
Melbourne-based design studio Steve Domoney Architecture has designed the Power Street Residence. The single-storey contemporary home can be found in Melbourne, Victoria, Australia.

According to the architects: “This established contemporary Melbourne home had previously undergone renovation with rear additions providing family living, dining and kitchen spaces. These regrettably fell short of providing an agreeable layout and flow for the family, being awkward in configuration, somewhat confined in height and lacking in good natural light. A complete rethink of this space and its relationship to its garden setting was called for. It was agreed the best remedy would be to start afresh whilst generally keeping to the existing envelope so as not to diminish the available garden area and in so doing, provide a more liberating space and focal point for family activity.

“In its presentation a pavilion style structure seemed most appropriate in offering connection to the garden whilst differentiating itself from the established character of the existing house. In this way both new and existing co-exist harmoniously, equally and proudly representing their own period in history to which they came into being.

“The scope of work included some modernisation of the existing, along with the integration of the new pavilion with a new raised swimming pool and garden re-work by Jack Merlo, landscape designer.

“The ‘Pavilion’ as the name suggests, is open and skeletal in form, the material pallet restrained and limited to glass and bluestone clad walling. Timber flooring and bluestone tile terracing.

“A careful balance of openness and privacy is struck to establish the garden connection whilst being afforded privacy from neighboring properties. This is achieved through the placement of screen blade walls to its flanks and frameless openings to the garden vista.

“Subtle indulgences have been included such as the direct access from the master en-suite to pool via an automated glazed door, reinforcing an urban resort feel to the contemporary Australian home.”

Bookmark and Share

Contemporary SC PTV House, Mexico

Posted on: September 25th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share
Guadalajara-based architect Luis Aldrete has designed the SC PTV House. Completed in 2012, this two-storey contemporary property can be found in Nuevo Vallarta, Nayarit, Mexico.

According to the architect: “The brief was the result of a process that is based on three factors which together articulate and give the narrative to ideas. The first response was how to adapt the now contemporary Mexican property to the land being consistent with their morphology to achieve better orientation, privacy and views in greater depth of field.

“The second has to do with the idea of living outside the house generating station places, it forces a route that connects different parts of thecontemporary Mexican house.

“And the third has to do with the rigid rules that forced us to use pitched roofs with tiles, this invited us to analyse the context we find in the background, it means, the distant views of the mountains where we find the similar lines between the mountains and rooftops.”

Bookmark and Share

Air, Wind and Water Villa, Amsterdam

Posted on: September 25th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

Amsterdam-based design studio Framework Architects and Studio Prototype have designed the Water Villa project. Completed in 2012, the contemporary waterfront property is located in Gabriël Metsustraat, Amsterdam, The Netherlands.

According to the architects: “The relationship between water and the house is central to the design. There is a subtle playfulness between open and closed. The vertically designed pattern, an abstract allusion to the water, provides not only optimal privacy but also a subtle play of light inside the residence itself. The inhabitants are able to regulate their privacy by, for example, an integrated folding window that can be opened and closed by remote control. The contemporary Dutch property is spacious with three levels, one of which is below the water, while living and work areas are located above the water.

“The three levels are spaciously connected by an inner patio, which not only centrally organises the plan of the contemporary Amsterdam housebut creates sufficient light in the lower level as well. Also, the steel staircase that has such distinctive significance for the character of the house, is located in the patio. Here again, the vertical pattern of the staircase, consisting of a steel stripe pattern, provides a dynamic display of light and direction.”

Bookmark and Share

new hotness

Posted on: September 14th, 2012 by Taryn
Bookmark and Share

Here they are! A new batch of amazing pieces coming out of the Room Service warehouse.  Enjoy!

The Verona Dining Chair
The Black Macassar Chrome X-Leg Coffee Table
Our new Burst of Color Tangier Wing Chair
The Glossy White Mirrored Octagon Credenza
Our New Mid-Century Desk in Bleached Machiche Wood and Matte Black Metal Hardware and Legs
The London Desk fully wrapped in beautiful Starfire Glass
The new Mykonos Hand Carved bed finished in Glossy White and Faux White Leather

 

The new Kubist Six Drawer Dresser
Our Edward Chair finished in high gloss Yellow Patent Leather
The Casablanca Wing Chair finished in our Thunderbolt grey velvet
The Zig Zag…Part of our new Room Service Bedding Collection
Palm Beach Bedding…also part of our new Room Service Bedding Collection
For the Big family meal, go with this Fat Boy Dining Table.
And finally the A&A Six Drawer White Macassar Dresser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share

Dani Ridge House, California

Posted on: September 10th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

California-based design studio Carver + Schicketanz has designed the Dani Ridge House project. The stunning property can be found in Big Sur California.

According to the architects: “In order to conceal this contemporary Californian home from its uphill neighbours a shelf was cut into the narrow slice of grassland located between an access road on one side and the steep slopes of the West Coast on the other. The uphill land extends as a green roof over the underground portions of the home-terminating on the gently curved roof of the living room.

“All utilities, including the 5000 gallon water storage tank, were placed underground in order to preserve the surrounding landscape.”

The contemporary Californian property comes with fabulous views of the Pacific Ocean – imagine waking up with that view every morning.

 

Bookmark and Share
Back to the top