We Now Ship to 196 Countries Worldwide! Order Online, Call Sales on (844) 825-7612 or visit/call your local ModShop Store.

Contemporary Sygnia Office Space, Cape Town

Posted on: September 27th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

Cape Town-based design studio Antoni Associates have designed the Sygnia project.  Completed in 2010, the stunning contemporary office space can be found in Green Point, Cape Town.

Antoni Associates were appointed by Sygnia, a financial services company to re-locate their offices to the top two floor levels of The Foundry in Green Point. The brief to Mark Rielly and Michele Rhoda of Antoni Associates was to create an open plan office environment, inspired by industrial New York loft-style gallery spaces.

According to the designers: “The client is an art aficionado and has curated a collection of prominent international and local artworks which she wanted installed throughout the new office. The design team conceptualised the stark white interior to capture a gallery ‘feel’. All walls, ceilings and exposed steelwork were painted white. The floors were treated with a light grey epoxy high gloss finish. This clean palette created the perfect backdrop for exhibiting the various artworks and installations.

“Meeting boxes were created as an alternative to traditional meeting rooms. These are raised off the floor and are accentuated by concealed strip lighting in the skirting detail. V-shaped suspended, fragmented bulkheads running along the gallery corridor cleverly contains concealed lighting and allows light to reflect off the ceiling of the contemporary South African property.

“David Reade was commissioned to design an installation of over 700 pieces of hand-blown coloured glass which was suspended from the roof ceiling, through the central floor perforation into the level below. The refraction and reflection of this infusion of colour in this white palette creates a focal point on this level.

“For the staff cafeteria and relaxation lounge a feature bar and serving counter was created from in situ concrete into which the Sygnia logo was cast.  A metal chain industrial screen divides the entertainment space where groupings of smaller dining tables have been provided. This entertainment level spills out onto a large roof terrace with panoramic views of the City.

“The overall success of this contemporary South African property is that it translates into an inspiring work place where art has been successfully integrated into a working environment.”

Bookmark and Share

Contemporary Funnel House, Cyprus

Posted on: September 26th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

Paphos-based design studio Lambrianou Koutsolambros Architects have designed the Funnel House project. The contemporary property can be found in Paphos, Cyprus.

According to the architects: “The contemporary Cyprian property was built on a flat plot in the village of Agia Marinouda. The shape was determined by the views and climatic factors such as the sun movement and prevailing winds. The internal sides of the L shape plan face a generous orchard under development on the east side that will further enhance, in combination with the swimming pool, the coolness of the courtyard. The pool has a vanishing edge to further emphasise the coexistence of greenery and water as seen from all parts of the house. A bridgelike deck strip divides the water feature and defines the location of the external dining and bbq. Mature olive trees transplanted there will be used to create a green umbrella over the white marble floor.

“The mass is dominated by a funnel shape main structure with a large east overhang. It dramatically directs views and prevailing winds through the house towards the courtyard.  Other massing elements like the penetrated concrete screen and the timber entrance element are subordinate to its presence.

“Materials for the contemporary Cyprus property were selected on the basis of their luminescence, lightness of colour and appearance in order to provide a clean, fresh feeling  and are mainly natural. The outcome is reminiscent of Greek island  whiteness, coolness and adjacency to earth and water.”

Bookmark and Share

Contemporary Shakin Stevens House, Melbourne

Posted on: September 26th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

Melbourne-based design studio Matt Gibson Architecture + Design have completed the Shakin Stevens House project. The stunning contemporary property can be found in Melbourne, Australia.

According to the architects: “The conceptual drive for the interior of this house is largely in response to a brief which crystallised into a need to be connected with ‘green’ space. Beyond the heritage front the project wanted to not necessarily increase floor area but to increase amenity. To make spaces feel bigger, more functional, to be light filled, and to visually extend and borrow from within and beyond the site.

“The contemporary Melbourne property is not only about a coloured front door but the experience of what’s beyond it. Conceptually beyond this green door, there are no doors; the newer space is about flow and continuity where delineation of space is soft nd less finite than expected from the street.  In a clear formal idea the rear composes three extruded white cubes that look essentially like they have been let go, landing like dice randomly on top of each other next to a Victorian ‘monopoly’ house. The three cubes, as with the existing villa, are composed so as to be immediately deciphered internally or externally and in clear programmatic zones all house different functions. The cubes which are opened at their ends (or sides where required) are utilised as devices to orchestrate views to green elements within the structure and to greenery within or beyond the site.

“The client requested a predominantly white interior with a feature highlight colour. Green became an obvious choice, working in combination with the proximity of the garden. The green spaces within and beyond the site became the focus with the white cubes acting as lens for these events – effectively assisting in bringing the green inside and dissolving barriers of enclosure. In this way interior, exterior, landscape & old and new – through colour – all inform each other with equal importance.

“The contemporary Melbourne property utilises many ESD principles – retention of existing structure, orientation and configuration of new works and so forth.”

 

Bookmark and Share

Luxury Cherry Tree Cottage, England

Posted on: September 26th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share
Cherry Tree Cottage is a striking contemporary house with exceptional panoramic southerly views across the Weald sitting in an acre of grounds. Completed in 2009, the contemporary home can be found in Edenbridge, Kent, England.

The contemporary English cottage is a stylishly presented contemporary property which was built in 2009 and is ‘Eco friendly’ with environmentally sustainable features. The house has been designed to make the most of the exceptional views over the Weald of Kent, with full height windows and doors along the southern elevation. Internally the house has been finished to a high specification and offers light and airy, open plan accommodation arranged over two floors.

The open plan living room comprises a stylish sitting area with contemporary style gas fire, the dining area has a range of fitted wall cupboards, and doors open to the generous rear terrace and views beyond. The kitchen comprises a range of full height cupboards and matching island unit with work surfaces and sink with waste disposal. Appliances include a Miele oven, steam oven, coffee maker and dishwasher.

The master bedroom has a range of wardrobes and fitted dressing table, and doors open out to the terrace. The well appointed en suite comprises bath, walk-in shower and wall mounted basin.

The contemporary English property is approached over a tarmacadam drive which provides parking and leads to the underground parking with electric sliding doors. The garaging provides ample space for cars and leads on to the plant room with the pool
equipment. There is a single detached garage located at the top of the drive.

For more information on Cherry Tree Cottage visit Savills.

Bookmark and Share

Luxurious Piper Building Apartment, London, England

Posted on: September 26th, 2012 by ModShop
Bookmark and Share

London-based design led architectural practice Seth Stein Architects have re-designed the Piper Building. The contemporary building can be found in upmarket area of Parson’s Green, London, England.

Originally built in the 1950s by the North Thames Gas Board, it was converted into apartments in 1997 by Lifschutz Davidson, an architecture practice specialising in renovated buildings.

Commissioned to decorate the exterior of the conference room wing was John Piper, a leading artist in the 50s and now building’s namesake. He produced 76 metres of fibreglass mural panels, providing a truly distinguished example of public art.

The 2,000 sq. ft interior of the apartment itself was re-designed by Seth Stein in 1999, well known for designing bespoke residential architecture, art galleries and restaurants all over the world.

The contemporary London property today offers residents the additional luxuries of undercover allocated parking, concierge and Health Club.

The industrial nature of the building can be seen in double height exposed concrete ceilings, which are expertly complimented by elegantly flowing open-plan mezzanine levels. One of the mezzanine floors provides an office space, facilitating a flexible working life for professionals today.

The spine of the space is a low lying cantilevered limestone bench which runs along the length of the apartment, emphasizing its linear nature. As is typical for Thames-side developments, a private south-westerly facing balcony provides views over the river, and wall of light into the luxury London property.

The luxury London apartment is currently on sale through Urban Spaces for £1,050,000.

Bookmark and Share
Back to the top