Contemporary Haus D10, Germany

Bookmark and Share

Werner Sobek a Stuttgart-based design studio has designed the project Haus D10. Completed in 2011, this single-storey contemporary home is located in the town of Biberach an der Riss, Germany.

According to the architects: “A private driveway provides access to the contemporary German house. Two parallel shear walls are a distinguishing feature of the building. Generously designed glazing serves to provide a spatial enclosure. Protected by an extensively projecting flat roof a generously sized patio encircling the house serves to unite the indoor space with the outdoor space. Access to the building is also gained via this patio.

“The living areas are located on the ground floor, whilst the ancillary rooms are housed in the basement. The contemporary German building is adjoined on the north side by a double-garage, which can be accessed directly from the basement. A stairway in the living room provides access inside the house.

“The contemporary German property is one of the first buildings in the world in which the Triple Zero ® concept developed by Werner Sobek will be fully implemented.”

Bookmark and Share